contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 04/12/2017

› Slaap niet op je rug als je zwanger bent

Vrouwen die in de laatste drie maanden van hun zwangerschap op hun zij slapen, lijken daarmee het risico op een doodgeboorte te verkleinen. Dat zeggen wetenschappers in het British Journal of Obstetrics and Gynaecology na onderzoek onder ruim duizend vrouwen.

 

Zij constateren dat het risico op een doodgeboorte verdubbelt als vrouwen in het derde trimester van hun zwangerschap op hun rug slapen. Volgens de onderzoekers is het niet erg als vrouwen op hun rug liggen als ze wakker worden, maar is het vooral belangrijk dat ze op hun zij liggen als ze gaan slapen. Waarom het risico op een doodgeboorte hoger is als vrouwen op hun rug slapen, kunnen de onderzoekers niet met zekerheid zeggen. Data suggereren dat het gecombineerde gewicht van de baby en de baarmoeder druk uitoefent op de bloedvaten, waardoor de toevoer van bloed en zuurstof naar de baby mogelijk wordt beperkt. Deze studie draagt bij aan de groeiende hoeveelheid bewijs dat de slaappositie in de laatste periode van de zwangerschap een beïnvloedbare risicofactor is voor doodgeboorte.

[04 December 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)