contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 30/11/2017

› Bij depressie verdikking hersenschors

Depressieve en angststoornissen veroorzaken lichte afwijkingen in hersenen van mensen, blijkt uit onderzoek. Ze hebben vaak een verdikking in een hersendeel dat het zelfbewustzijn aanstuurt, de anterieure cingulate cortex. Dat melden Chinese onderzoekers op de jaarlijks conferentie van de Radiological Society of North America in Chicago.

 

Uit het onderzoek bleek dat de proefpersonen met deze psychische aandoeningen meer grijze hersenmassa hadden op verschillende plaatsen in de hersenschors. Vooral in hersennetwerken die zijn betrokken bij aandacht, focus en zelfbewustzijn vonden de wetenschappers verdikkingen. De grootste verschillen werden gevonden in de anterieure cingulate cortex. Het is nog onduidelijk waardoor de verdikkingen in de hersenen van de patiënten zijn veroorzaakt. Met het hersenonderzoek hopen de wetenschappers uiteindelijk meer te weten te komen over de oorzaak van depressies en sociale angststoornissen.

De wetenschappers kwamen tot hun bevindingen door 27 mensen met een depressieve stoornis en 24 mensen met een sociale angststoornis in een hersenscanner te onderzoeken. Ter vergelijking onderzochten ze ook de hersenen van 41 gezonde proefpersonen.

[30 November 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)