contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 29/11/2017

› Meer duidelijkheid over spierziekte-medicijn

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) hoopt dat binnen enkele weken meer duidelijk wordt over het voorlopig beschikbaar komen van het dure medicijn Spinraza voor een kleine groep ernstige gevallen.

 

Het middel Spinraza is een medicijn voor mensen met de zeldzame spierziekte SMA. Inmiddels is het tot de Nederlandse markt toegelaten, maar wordt het nog niet door verzekeraars vergoed. Het Zorginstituut, een van de belangrijkste adviseurs van de minister, is momenteel de effectiviteit van het medicijn aan het wegen. Zo'n beoordeling duurt doorgaans enkele maanden.

Bruins riep de fabrikant eerder al op het middel beschikbaar te stellen aan SMA-patiënten. De gesprekken die de minister de komende weken hierover met producent Biogen voert, staan los van pogingen om Spinraza in het basispakket te krijgen. Die komen daarna, benadrukt Bruins.

[29 November 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)