contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 28/11/2017

› NVWA: pas op voor giftige vetverbrander

Voor de stof DNP wordt ernstig gewaarschuwd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. DNP is een chemische stof die veelal in voedingssupplementen zitten die door sommige bodybuilders wordt gebruikt. Er kunnen bijwerkingen optreden zoals huiduitslag en effecten op hart- en bloedvaten. Bij een dosering van 1-3 gram kan men overlijden.

 

DNP wordt door bodybuilders gebruikt om de onderhuidse vetlaag te verminderen. Mensen kunnen na inname van een dosering van 1-3 gram DNP overlijden. Bij lagere doseringen kunnen bijwerkingen optreden zoals huiduitslag en effecten op hart- en bloedvaten en het zenuwstelsel. Uit rioolwateronderzoek blijkt dat DNP wordt gebruikt door mensen in Nederland, er werden verhoogde gehaltes van de giftige stof in het water gevonden rondom bodybuilderwedstrijden.

Op Schiphol werd onlangs DNP aangetroffen in zeven pakketten, afkomstig uit HongKong. Deze waren bedoeld voor verschillende afnemers. Uit onderzoek naar de geadresseerden van de pakketten blijkt dat DNP wordt gebruikt om voedingssupplementen te produceren. Omdat een aantal van de pakketten ook pillen en flesjes anabole steroïden bevatten, bestaat het vermoeden dat de pakketten zijn bestemd voor sportscholen.

[28 November 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)