contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 24/11/2017

› Nieuwe effectieve behandelstrategie bij ziekte van Crohn

Voor de ziekte van Crohn is een nieuwe behandelstrategie ontwikkeld door internationaal samenwerkende artsen. Het gaat om een treat-to-target-behandeling. Hierbij krijgen mensen niet alleen intensieve behandeling op het moment dat er klachten zijn, maar ook in de klachtenvrije periodes. Deze aanpak blijkt beter te werken dan de standaardzorg die mensen met de ziekte van Crohn nu ontvangen.

 

Het onderzoek is gepubliceerd in The Lancet. In totaal deden 74 ziekenhuizen uit 22 landen mee. 224 mensen met de ziekte van Crohn verdeeld over 2 groepen. De ene groep ontving de standaard behandeling en de andere groep de experimentele treat-to-targetbehandeling. De medicijnen die in beide groepen werden gebruikt waren hetzelfde, alleen de strategie verschilde.

De resultaten tonen aan dat na een jaar behandeling de patiënten in de treat-to-targetgroep het opvallend beter doen dan patiënten die de standaardbehandeling kregen, concluderen de onderzoekers. De resultaten zijn niet alleen beter voor de patiënt, maar ook voor de gezondheidszorg omdat de kosten globaal lager liggen bij de patiënten in de treat-to-targetgroep.

[24 November 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)