contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 24/11/2017

› Man met prostaatkanker weet te weinig van bijwerkingen

Patiënten met prostaatkanker moeten vaak zelf een behandeling kiezen, terwijl ze niet goed weten wat die keuze inhoudt. Onderzoekers van het Antoni van Leeuwenhoek en UMC Utrecht ontdekten dat veel mannen al een beslissing (moeten) nemen terwijl voor hen onduidelijk is wat de verschillen tussen de behandelingen zijn.

 

Prostaatkanker is de meest voorkomende kankersoort onder mannen in West-Europa. Bij deze vorm van kanker krijgt een patiënt de keuze uit meerdere behandelopties: bestralen, opereren of actief volgen. Er is niet één ‘de beste’, ze hebben allemaal hun eigen bijwerkingen en gevolgen voor de kwaliteit van leven. Dat maakt het maken van een keuze nog moeilijker. Uit het onderzoek blijkt dat slechts een derde van de patiënten met niet-uitgezaaide prostaatkanker weet dat een operatie en bestraling even effectief zijn. En slechts 20 procent van de mannen weet dat hun overlevingskansen even groot zijn als ze actief gevolgd worden als wanneer ze gelijk overgaan tot bestraling of een operatie.

[24 November 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)