contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 23/11/2017

› Helft wereldbevolking op doktersconsult van paar minuten

Bijna de helft van de mensen die een huisarts bezoeken, staat binnen vijf minuten weer op straat. Dit blijkt uit een groot, internationaal onderzoek in BMJ Open naar de duur van huisartsconsulten wereldwijd.

 

Bangladesh voert de lijst van het kortste consult aan. Patiënten praten daar gemiddeld 48 seconden met de huisarts. In Zweden duurt een consult het langst, 22 en een halve minuut. Ook in de Verenigde Staten zitten patiënten ruim twintig minuten bij hun arts. Nederlanders zitten ruim 10 minuten bij de huisarts. In veel van de studies die ze bekeken, bleken korte consulten samen te gaan met het gebruik van minimaal 5 soorten medicijnen tegelijkertijd (polyfarmacie), teveel voorgeschreven antibiotica en gebrekkige communicatie met de patiënt.

De data over de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australië waren zo volledig dat er trends waarneembaar waren. In de VS blijkt de lengte van een consult jaarlijks met twaalf seconden toe te nemen, in het Verenigd Koninkrijk met ruim vier seconden. In Australië daarentegen blijven ze ongeveer gelijk.

De Britse onderzoekers haalden hun gegevens over 67 landen uit 111 publicaties over bijna dertig miljoen consulten in tijdschriften in zes talen: Engels, Chinees, Japans, Spaans, Portugees en Russisch.

[23 November 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)