contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 22/11/2017

› Zorginstituut: medicinale cannabis niet in basispakket

Medicinale cannabis zal niet worden opgenomen in het basispakket, als het aan het Zorginstituut ligt. Er is te weinig bewijs dat de cannabis daadwerkelijk effectief is bij ziektebeelden als chronische pijn, slaapstoornissen, en misselijkheid en duizeligheid door chemotherapie. Dat schrijft het Zorginstituut aan minister Bruins van Medische Zorg.

 

Het Zorginstituut wijst erop dat er niet voldoende bewijs is voor de effectiviteit van cannabisproducten. De onderzoekers adviseren de gaten in de bewijskracht te dichten door nieuw en beter onderzoek. Volgens het Zorginstituut is er onder onderzoekers geen brede consensus over de kracht van het bewijs. Wél verwacht het instituut dat er in de aankomende jaren betere studies beschikbaar komen, doordat er een goed placebo is ontwikkeld. Dat lijkt qua structuur, smaak en geur op echte cannabisproducten, maar bevat verwaarloosbare hoeveelheden van de actieve stoffen tetrahydrocannabinol (THC) en cannabidiol (CBD).

[22 November 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)