contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 16/11/2017

› Onjuiste voorlichting over ADHD in kinderboeken

De informatie over ADHD in kinderboeken is onjuist en eenzijdig. Dat blijkt uit onderzoek door studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij onderzochten wat Nederlandse educatieve kinderboeken over ADHD schrijven.

 

Zo is er in de kinderboeken geen aandacht voor andere mogelijke oorzaken van ADHD, zoals armoede, overbelaste ouders en de prestatiemaatschappij. Alleen de visie dat ADHD een chronische hersenziekte is die met medicatie moet worden behandeld, wordt omschreven in de boeken. Zo wordt kinderen met een diagnose ADHD ten onrechte aangepraat dat ze een chronische hersenziekte hebben waar ze pillen voor moeten slikken, stelt het onderzoeksteam. Zij pleiten voor eerlijke voorlichting, niet alleen aan ouders en leerkrachten, maar zeker ook aan kinderen zelf. Het onderzoek wordt gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift 'Orthopedagogiek: Onderzoek en Praktijk'.

[16 November 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)