contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 15/11/2017

› Succesvol: borstreconstructie uit bovenbeen

Een borstreconstructie met eigen weefsel uit het bovenbeen is effectief, tonen plastisch chirurgen van het Maastricht UMC+ aan. De techniek is inmiddels bij bijna honderd vrouwen toegepast en standaard onderdeel van het behandelaanbod. Het kan een alternatief zijn voor vrouwen die bijvoorbeeld te weinig buikweefsel hebben voor een reconstructie.

 

Vrouwen die een borstamputatie moeten ondergaan vanwege borstkanker (of de genetische aanleg ervoor) kunnen kiezen voor een reconstructie. Dat kan met een kunstmatig implantaat, maar steeds vaker wordt gekozen voor een reconstructie met eigen weefsel. Momenteel worden de beste resultaten geboekt met weefsel vanuit de buik. Dat is echter niet in alle gevallen mogelijk, omdat sommige vrouwen simpelweg een te platte buik hebben.

Plastisch chirurgen van het Maastricht UMC+ hebben een succesvol alternatief bedacht: weefsel uit het bovenbeen en de heup. Slechts in een klein aantal gevallen waren er bijwerkingen, vergelijkbaar met andere typen reconstructies.

[15 November 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)