contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 25/10/2017

› In bijna alle honing zit bestrijdingsmiddel

Nieuw onderzoek naar de sporen van bestrijdingsmiddelen in honing, stelt dat in bijna alle honing sporen zit van bestrijdingsmiddelen.

 

Zwitserse onderzoekers analyseerden 198 monsters honing van alle continenten op sporen van neonicotinoïden, de omstreden bestrijdingsmiddelen, waarop binnen Europa een moratorium bestaat (en mogelijk een verbod komt). In driekwart van de monsters troffen ze ‘bijengif’ aan, in bijna de helft sporen van meer dan één pesticide.

In alle vijf stalen uit België zaten neonicotonoïden, één monster uit Duitsland was zelfs ongeschikt voor menselijke consumptie. Nederlandse honing is niet onderzocht, wel die van Curaçao. Ook daarin zaten sporen bestrijdingsmiddel.

Het onderzoek laat zien dat er een giftig landschap voor insecten ontstaat. De gevonden doses zijn over het algemeen niet schadelijk voor de mens. Wel merken de onderzoekers op dat er nog weinig bekend is over het effect van een combinatie van de stoffen op organismen, het zogeheten ‘cocktail-effect’.

[25 Oktober 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)