contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 19/10/2017

› Relatie tussen huwelijk en gezondheid

De ups en downs van een huwelijk lijken invloed te hebben op de bloeddruk, het cholesterolgehalte en gewicht van mannen.

 

Onderzoekers van de universiteiten van Bristol en Glasgow keken naar veranderingen in het risico op hart- en vaatziekten gedurende zestien jaar en onderzochten of er een verband was tussen gezondheid en relatieproblemen.

Bij de mannen werd de bloeddruk, hartslag in rust, gewicht en glucosewaarden gemeten. Bij de mannen met een langdurig goed of langdurig slecht huwelijk traden er weinig veranderingen op in het risico op hart- en vaatziekten. Bij de mannen wiens huwelijk slechter of beter werd, was wel verandering merkbaar.

Een ‘verslechterd’ huwelijk werd gekoppeld aan een hogere bloeddruk. De onderzoekers stellen dat relatietherapie mogelijk gezondheidsvoordelen biedt. Het onderzoek werd gedaan onder 620 getrouwde mannen met kinderen, en werd gepubliceerd in Journal of Epidemiology & Community Health.

[19 Oktober 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)