contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 12/10/2017

› Wie eet van de Voedselbank eet ongezonder

Het eten dat mensen krijgen via de voedselbank is ongezonder dan het eten dat de gemiddelde mensen in Nederland eet. Deze groep mensen eet minder groente, fruit, vis en vezels en te veel verzadigd vet.

 

Mensen die eten bij de Voedselbank zijn wat betreft hun eten voor een groot deel afhankelijk van wat er wekelijks in hun voedselpakket zit, dat door de voedselbank verstrekt wordt. De inhoud van deze voedselpakketten is volledig afhankelijk van donaties van levensmiddelenbedrijven, supermarktketens en particulieren.

De Vrije Universiteit Amsterdam onderzocht het eten bij 12 verschillende voedselbanken verspreid over heel Nederland.

De inhoud van de voedselpakketten voldoet niet aan de Richtlijnen goede voeding. De voedselbankklanten lukt het niet zelf hun voeding zodanig aan te vullen dat deze wel voldoet aan de richtlijnen voor een gezonde voeding.

Onderzoeker Judith Neter van de afdeling Gezondheidswetenschappen stelt dat het goed is dat er voedselbanken zijn, maar desondanks zorgwekkend dat deze mensen standaard ongezond eten.

[12 Oktober 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)