contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 12/10/2017

› Meedoen met Reumadag

Het is vandaag WereldReumaDag, de dag waarop patiënten en patiëntenverenigingen aandacht vragen voor de gevolgen van reuma. WereldReumaDag staat dit jaar in het teken van onbegrip.

 

De helft van de mensen met reuma heeft daarmee te maken. Mensen met reuma die in hun omgeving meer onbegrip ervaren, geven vaker aan meer last te hebben van pijn, fysieke beperkingen en somberheid. Daarmee is onbegrip een onderbelicht en zorgwekkend probleem bij patiënten met reumatische aandoeningen.

Mensen met reuma ervaren vooral onbegrip van maatschappelijke instanties, collega’s op het werk en familie. Dat onbegrip uit zich op vele manieren. Sommigen vinden bijvoorbeeld dat mensen zich aanstellen. Anderen zijn juist betuttelend of geven ongevraagd advies. Onbegrip is dus meer dan alleen maar het uitblijven van steunende en begripvolle reacties. Het gaat ook om negatieve reacties, zoals afwijzen en niet erkennen van de ernst of het bemoederen van de patiënt. Onbegrip van de partner, artsen en andere werkers in de gezondheidszorg komt minder voor.

[12 Oktober 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)