contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 09/10/2017

› Darmflora en gezondheid kinderen hangen nauw samen

De samenstelling van de microben in de darmen ontwikkelt zich gelijktijdig met het immuunsysteem en de darmen. Deze twee hebben bovendien veel interactie.

 

Bacteriën in de darmen beïnvloeden het afweersysteem. Als de balans niet goed is, is er een grotere kans op allergieën, eczeem en astma. Probiotica, voedingssupplementen met levende bacteriën, kan de kans daarop verlagen. Niet alleen voeding is essentieel voor de samenstelling van het darmbiotica, ook stress. Zo hebben baby’s van vrouwen die tijdens hun zwangerschap kampten met verhoogde stress en angst een afwijkende compositie van de darmbacteriën.

Het onderzoek werd gedaan door Pamela Browne (Radboud Universiteit Nijmegen, Vrije Universiteit Amsterdam). Samen met Eric Claassen en Michael Cabana maakte zij een overzicht over het verband tussen microbiota en de gezondheid van kinderen.

[09 Oktober 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)