contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 05/10/2017

› Niks mis met wat hulp

Gezondheid vinden we het meest belangrijk, boven financiële zekerheid zelfs. Hoe verwonderlijk is het dan dat maar zo weinig mensen erin slagen een gezond leven te leiden? Aan een gebrek aan kennis kan het niet liggen. Want iedereen weet dat te veel eten, roken of hele avonden bingen op de bank slecht is.

 

Keer op keer blijkt dat het voor elk individueel mens erg lastig is de gezonde daad bij het woord te voegen. Ze willen wel maar hebben toevallig wel iets anders aan hun hoofd, of ze hebben simpelweg geen energie om ongezonde verleidingen te weerstaan. In de psychologie is deze kloof tussen weten en doen, de regulatie van gedrag, een belangrijk onderwerp van onderzoek.

In het rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid Weten is nog geen doen wordt gesteld dat mensen wel wat hulp kunnen gebruiken om hun goede voornemens in praktijk te brengen. Vaak wordt gewezen op ‘nudges’; dit zijn subtiele interventies om mensen in staat te stellen zich gezonder te gedragen, denk aan slimme pillendoosjes. Nudges zijn echter niet populair in de gezondheidszorg; ze worden afgedaan als betuttelend. Denise de Ridder is hoogleraar gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht en stelt echter dat dit soort interventies wel noodzakelijk zijn.

[05 Oktober 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)