contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 02/10/2017

› Duidelijke voedingsschijf om Vlaanderen

Het Vlaams Instituut Gezond Leven presenteerde een nieuw voorlichtingsmodel voor gezonde voeding; een voedingsdriehoek. Het principe is simpel: hoe hoger in de driehoek, hoe belangrijker de voedingsmiddelen.

 

De voedingsmiddelen zijn dus gerangschikt op het effect op de gezondheid en niet op voedingsstoffen. Zo stonden rood vlees, kip, bonen en noten vroorheen in dezelfde groep van ‘eiwitrijke producten’. Nu staan noten en peulvruchten bovenin, en rood vlees en vleeswaren onderin de punt.

Het voordeel van de Bvlaamse driehoek ten opzichte van de Nederlandse Schijf van Vijf is dat je in een oogopslag ziet waar je meer van moet eten en waar je eigenlijk minder van moet eten. Buiten de driehoek staat een rode bol. Hierin staan producten die sterk bewerkt en onnodig zijn; frisdrank, alcohol en andere bewerkte producten waaraan zout, suikers of vet toegevoegd zijn.

[02 Oktober 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)