contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 25/09/2017

› Medicinale cannabis bij fibromyalgie

Mensen met chronische pijn gebruiken met regelmaat medicinale cannabis. Maar helpt het? En kan het vergoed worden? Om de medicinale variant van cannabis als medicijn door de zorgverzekeraar vergoed te krijgen voor meerdere aandoeningen, zijn onderzoeken met patiënten gestart.

 

De afdeling Anesthesiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft de wereldwijde primeur voor patiënten met fibromyalgie. Tine van de Donk, arts-onderzoeker op het gebied van chronische pijn, stelt dat ze weet dat veel patiënten cannabis gebruiken als pijnstiller, maar dat er weinig bekend is over de precieze werking als medicijn nog weinig. Om duidelijk te krijgen hoe sterk het pijnstillend effect is, wordt gekeken hoe twintig vrouwelijke patiënten met fibromyalgie reageren op drie soorten medicinale cannabis en een placebo die geen werkzame stof bevat. Fibromyalgie is een vorm van reuma die chronische pijn geeft in spieren en bindweefsel.

[25 September 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)