contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 21/09/2017

› Avondmens haalt lagere cijfers

De impact van avondmensen op schoolprestaties zijn groot. Avondmensen halen bijvoorbeeld lagere cijfers en zijn vaker niet aanwezig in de klas.

 

Onderzoeker Giulia Zerbini (RUG) stelt dat avondmensen elke dag last hebben van een sociale jetlag omdat er een mismatch is tussen hun biologische klok en de maatschappelijke en sociale klok die ingesteld is op ochtendmensen.

Slaap is essentieel voor onze gezondheid en onze prestaties. Slaap wordt gereguleerd door de biologische klok. Er is tussen mensen veel variatie in slaaptiming – hetgeen we allemaal kennen uit het de bekende avond- of ochtendmensen. De maatschappij voegt zich daar echter niet naar; deze hanteert uniforme starttijden van school en werk. Zerbini adviseert dat het schoolbeleid zich zou moeten aanpassen aan deze problematiek; een avondmens wordt namelijk nooit een ochtendmens.

[21 September 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)