contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 20/09/2017

› Bingewatchen is slecht voor de slaap

Hele avonden bingewatchen is slecht voor je gezondheid stellen slaapdeskundigen. Het zorgt voor slaapproblemen op lange termijn.

 

On demand streaming services zoals Netflix verleidt veel mensen tot urenlang tv-kijken, het zogenoemde bingewatching. Moest je vroeger een week wachten op de nieuwe aflevering van je favoriete serie, nu kun je hele seizoenen achter elkaar wegkijken in een nacht. Bankhangen en urenlang televisieseries kijken.

Slaapdeskundigen stellen echter dat bingewatchen slecht is voor de gezondheid. Winni Hofman uitte in de media de waarschuwing dat je hierdoor insomnia kunt ontwikkelen, slapeloosheid. De lange televisieavonden verstoren het normale slaappatroon; de hersenen blijven alert als je tv kijkt, wat ervoor zorgt dat je biologische klok in de war raakt. Ook het blauwe licht van het scherm is slecht voor de kwaliteit van de slaap.

Hoe vaker we bingewatchen, des te meer wordt het slaapritme verstoord. Het wordt steeds moeilijker om op een normale tijd in slaap te komen en ook in slaap te blijven. Als je dat te lang blijft doen, kom je in een vicieuze cirkel terecht.

[20 September 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)