contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 18/09/2017

› Anti-rookbeleid positief effect gezondheid kind

Een streng anti-rookbeleid zou volgens onderzoekers een groter effect hebben dan eerder werd gedacht. Het aantal kinderen dat met ernstige luchtweginfecties in het ziekenhuis belandde daalde met bijna 20 procent, zou blijken uit onderzoek van het Erasmus MC.

 

Ook het aantal te vroeg geboren baby's zou door het verbannen van de sigaret uit de horeca en op het werk met bijna vier procent verminderen. Bovendien daalt het aantal kinderen met zware astma-aanvallen met 10 procent, schrijven de wetenschappers.

Tijdens het onderzoek van het Erasmus MC en de universiteit van Edinburgh werden 41 studies uit Noord-Amerika, Europa en China geanalyseerd. Ook werd gebruik gemaakt van eerder geschreven artikelen en citaten over het rookbeleid van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het effect daarvan op kinderen.

In totaal werden 57 miljoen geboorten en 2,7 miljoen ziekenhuisopnames geanalyseerd. Daarbij werd vooral gelet of de gezondheid van kinderen verbeterde nadat de overheid maatregelen had ingevoerd als rookvrije plekken en accijnsverhogingen. De onderzoekers hielden rekening met andere factoren die de gezondheid van een kind kunnen beïnvloeden, zoals de leeftijd van de moeder en de afkomst.

[18 September 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)