contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 14/09/2017

› Kansen voor nieuwe behandeling angst

Nieuwe neuronen blijken niet alleen te worden geproduceerd in het volwassen brein, maar ook in de amygdala. Dit ‘oude gedeelte’ blijkt dus ook over het vermogen te beschikken om te veranderen. Deze ontdekking kan leiden tot nieuwe behandelingen voor angststoornissen, depressie en posttraumatisch stresssyndroom (PTSS).

 

Verstoorde verbindingen in de amygdala, een oud gedeelte van de hersenen, worden gerelateerd aan angststoornissen zoals PTSS, zo meldt het Nederlands Kenniscentrum Angst en Depressie. Mogelijk beschikt dit gedeelte van de hersenen over het vermogen om te veranderen. Het vinden van manieren om de productie van nieuwe hersencellen in de amygdala te produceren, maakt dat er nieuwe wegen kunnen worden ingeslagen bij de behandeling van stoornissen waarbij angst een rol speelt.

Voorheen werd de productie van nieuwe hersencellen bij volwassenen uitsluitend aangetroffen in de hippocampus, een hersengebied dat een belangrijke rol speelt bij ruimtelijk inzicht en het geheugen.

[14 September 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)