contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 30/08/2017

› 700 meldingen over vergiftiging door voedingssupplement

Het NVIC kreeg vorig jaar ruim zevenhonderd meldingen binnen over vergiftigingen door voedingssupplementen. De middelen blijken lang niet altijd gezond. Ze bevatten soms zelfs verboden stoffen.

 

Ook ontbreekt er vaak informatie op het etiket. Dat blijkt uit het jaaroverzicht van 2016 van het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC). De sport- en afslankmiddelen zijn het meest risicovol, aldus het centrum. Supplementen die voorafgaand aan het sporten worden genomen, kunnen bij een intensieve work-out zelfs levensbedreigend zijn. Dit komt omdat er vaak illegale stoffen in verwerkt zijn die serieuze gezondheidsklachten als gevolg kunnen hebben.

Het NVIC kreeg vorig jaar vijfhonderd meldingen over rustgevende supplementen, maar ook van mensen die de olie van de hennepplant hadden ingenomen. Er werd misselijkheid, slaperigheid, duizeligheid, verwardheid, versnelde hartslag en hallucinatie opgegeven als gevolg. Een derde van de meldingen ging over jonge kinderen die ongeschikte supplementen, zoals melatonine, hadden ingenomen. In totaal kwamen er 740 meldingen binnen bij het centrum.

[30 Augustus 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)