contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 28/08/2017

› Uitje zorgt voor betere stemming bij mensen met dementie

Een museumbezoek doet mensen met dementie goed. Een uitstapje zorgt zelfs voor een beter contact met dierbaren. Dit blijkt uit onderzoek van het VU medisch centrum (VUmc).

 

Het onderzoek werd gehouden naar aanleiding van het programma Onvergetelijk, waaraan momenteel twaalf musea in Nederland meewerken. Het programma maakt het voor mensen met dementie en hun mantelzorgers mogelijk om aan interactieve rondleidingen en workshops deel te nemen.

Het VUmc onderzocht de impact van een museumbezoek op 117 demente deelnemers en 128 begeleiders. De onderzoekers constateerden dat de stemming van alle deelnemers gemiddeld genomen duidelijk was verbeterd na het bezoek. Het cijfer dat ze gaven ging op een vijfpuntsschaal van een 4 naar een 5. Tijdens de rondleidingen en workshops werd bewust naar de mening gevraagd van deelnemers. Voorwerpen en schilderijen van bijvoorbeeld mensen of steden leverden reacties op onder de dementiepatiënten en daardoor ontstonden ook gesprekken. Landschappen maakten de tongen minder los, zo bleek uit het onderzoek.

[28 Augustus 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)