contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 24/08/2017

› Voor het eerst gezondheidsadvies tegen veel stilzitten

Als je al beweegt, is dat goed, maar als je meer beweegt, is dat nog beter. Dat is de korte samenvatting van de nieuwe Beweegrichtlijnen die de Gezondheidsraad heeft opgesteld. Voor het eerst waarschuwt de raad ook tegen de gevolgen van veel stilzitten.

 

Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat mensen die veel stilzitten en weinig bewegen een groter risico lopen op hart- en vaatziekten en vroeger sterven. De belangrijkste boodschap: voorkom veel stilzitten. Ook nieuw is de aanbeveling voor volwassenen en ouderen om minimaal twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten te doen. Ouderen hebben er ook baat bij om balansoefeningen te doen.

De meeste Nederlanders bewegen te weinig: slechts 44 procent van de volwassenen haalt de norm (2,5 uur matig intensief bewegen per week) volgens cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Met matig intensief bewegen wordt bijvoorbeeld wandelen of fietsen bedoeld.

[24 Augustus 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)