contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 18/08/2017

› Vitamine B3 kan mogelijk helpen miskraam voorkomen

Niacine, bekend als vitamine B3, kan helpen bij het voorkomen van miskramen. Dat schrijven wetenschappers in The New England journal of medicine.

 

De onderzoekers bekeken de genen van vier families waarin veel miskramen en geboorteafwijkingen voorkwamen. Daaruit kwamen twee genmutaties naar voren, die invloed hadden op de productie van nicotinamideadeninedinucleotidefosfaat (NAD). NAD is een molecuul dat cruciaal is voor de ontwikkeling en het herstel van genen. Wat de onderzoekers vervolgens deden was het nabootsen van deze mutaties in muizenembryo’s. De hieruit geboren babymuizen bleken dezelfde geboorteafwijkingen te hebben die aangetroffen werden bij de menselijke baby’s. Bij zowel de muizen als de baby’s was er een tekort aan NAD.

Omdat vitamine B3 in de vorm van niacine omgezet wordt in NAD, besloten de wetenschappers de vitamine toe te voegen aan het drinkwater van de muizen. Het resultaat: alle babymuisjes kwamen kerngezond ter wereld. De volgende stap is volgens de onderzoekers het ontwikkelen van een test waarmee het NAD-gehalte van zwangere vrouwen kan worden gemeten. Vrouwen waarbij sprake is van een te laag gehalte kunnen dan extra vitamine B3 innemen. Dit zal waarschijnlijk in een andere vorm zijn dan de bestaande vitamine B3-pillen: die zijn mogelijk niet voldoende om zo'n tekort aan te vullen.

[18 Augustus 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)