contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 07/08/2017

› Eerder stoppen met antibiotica minder gevaarlijk dan gedacht

Eerder stoppen met een antibioticakuur is niet zo gevaarlijk als altijd werd gedacht. Dat stellen onderzoekers in de British Medical Journal. Er wordt nu zelfs gepleit om te stoppen met een kuur als de klachten al verdwenen zijn.

</b>

 

Door de pillen niet onnodig te blijven slikken, wordt overconsumptie tegengegaan. Het antibioticagebruik is de afgelopen jaren zo hard gegroeid dat het ‘een gevaar is geworden voor de samenleving’. Door het massale gebruik wordt de groei van resistente ziekteverwekkers juist gestimuleerd, stellen de onderzoekers. Er is nog te weinig onderzoek gedaan naar de ideale lengte van een kuur. Eerder werd gedacht dat bij het niet afmaken van een kuur, de bacteriën niet allemaal doodgaan en de sterkste ziekteverwekkers weer nieuwe infecties kunnen veroorzaken. Volgens de onderzoekers geldt dit slechts bij een beperkt aantal aandoeningen, zoals tuberculose, gonorroe en hiv.

[07 Augustus 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)