contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 04/08/2017

› 1 op de 5 heeft last van chronisch uitstelgedrag

Het uitstellen van taken doen we allemaal weleens. Toch blijkt twintig procent van de bevolking dagelijks zaken voor zich uit te schuiven. Dat werd duidelijk tijdens de Procrastination Research Conference in Chicago.

 

Mensen komen daardoor in de problemen tijdens hun werk, in hun persoonlijke leven en zelfs op financieel gebied. In ernstige gevallen raken mensen hun baan of vrienden kwijt en worden er relaties verbroken. Uitstelgedrag kan dus wel degelijk problematisch zijn. De oorzaak van uitstelgedrag is onduidelijk. Voor een deel zou het komen door de angst om te falen. Wie veel taken uitstelt is in ieder geval niet lui. Uitstellers zijn vaak enorm druk en komen daardoor niet toe aan de zaken die ze eigenlijk zouden moeten doen.

Toch is er ook een positieve kant om te belichten: uitstellers zijn vaak creatief. Je creëert met het uitstel de tijd en ruimte voor je ideeën.

[04 Augustus 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)