contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 01/08/2017

› Groningen wil eerste rookvrije stad worden

Gemeente Groningen slaat de handen ineen met het Martini Ziekenhuis, het UMCG, Verslavingszorg Noord Nederland en andere organisaties om de eerste rookvrije stad in Nederland te worden. Verslavingsarts Robert van de Graaf is namens Verslavingszorg Noord Nederland initiatiefnemer van het project Groningen Rookvrij.

</b>

 

Niet alleen zorgorganisaties hebben zich bij het initiatief aangesloten. Ook bijvoorbeeld de sportclub FC Groningen doet mee. De organisaties gaan rookvrije zones inrichten bij bijvoorbeeld ziekenhuizen, scholen, universiteit en het voetbalstadion. Medewerkers van die instellingen worden actief ondersteund bij het stoppen met roken. Wanneer de hele stad rookvrij is, is moeilijk te zeggen. De initiatiefnemers verwachten dat steeds meer organisaties zich zullen aansluiten.

Het initiatief sluit aan bij de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Vanuit de Alliantie Nederland Rookvrij, is het streven opgroeiende kinderen te beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

[01 Augustus 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)