contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 31/07/2017

Artsen maken zich zorgen om de ontwikkeling van extreem vroeggeboren kinderen op latere leeftijd. Uit onderzoek blijkt dat ruim de helft van deze kinderen overlijdt en van van de overige kinderen heeft bijna de helft een beperking. Deskundigen vinden dat de behandelstrategie moet worden heroverwogen.

 

Nederland was lang terughoudend in vergelijking met het buitenland. Sinds 2010 krijgen kinderen die al na 24 weken ter wereld komen echter ook hier direct na geboorte de mogelijkheid van behandeling aangeboden. Onlangs bleek dat slechts een op de vier van deze extreme prematuren volledig gezond is rond de tweede verjaardag. Ruim de helft overlijdt en van de overige kinderen heeft bijna de helft een neurologische-, verstandelijke- of fysieke beperking. Deskundigen die bij het onderzoek zijn betrokken, zeggen nu dat die behandelstrategie moet worden heroverwogen. In plaats van ‘ja, tenzij’ zouden artsen moeten kiezen voor ‘nee, tenzij’. Het dilemma voor artsen en ouders bestaat uit het feit dat juist 1 op de 4 kinderen zich wel normaal blijkt te ontwikkelen, waardoor je ze een kans wilt geven.

[31 Juli 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)