contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 28/07/2017

De hulp aan hartpatiënten kan gemakkelijk verbeterd worden door hen te motiveren om mee te doen aan bestaande programma’s voor leefstijlveranderingen. Het gaat om programma’s voor gezond eten, stoppen met roken, meer bewegen en afvallen. Dat komt uit onderzoek, gepubliceerd in het Journal of the American College of Cardiology.

 

Er is nu nog een te groot verschil tussen de richtlijnen en de dagelijkse praktijk, stellen de onderzoekers. De bestaande programma’s voor leefstijlveranderingen zouden dit kunnen verhelpen. Het gaat daarbij om een afval- en gezond-etenprogramma van Weightwatchers, online beweegstimuleringsprogramma DirectLife van Philips en stoppen-met-roken-programma Luchtsignaal. Uit het onderzoek blijkt dat de mensen die aan één van deze programma’s hadden meegedaan, meer gewicht kwijtraakten. Ook daalde de bloeddruk en waren er verschillen te zien wat betreft stoppen met roken en meer bewegen.

Aan het onderzoek, dat werd uitgevoerd in 15 Nederlandse ziekenhuizen, deden 800 mensen mee. De helft van hen werd gestimuleerd om mee te doen aan een van de programma’s.

[28 Juli 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)