contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 19/07/2017

› WHO waarschuwt voor resistente gonorroe

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft gewaarschuwd voor een sterk resistente vorm van gonorroe. Vooral in rijke landen doet zich deze infectie voor die al niet meer kan worden behandeld met de gangbare antibiotica.

 

Deskundigen van de WH verwijzen naar een aantal studies naar de seksueel overdraagbare aandoening waaruit blijkt sprake is van een ‘zeer ernstige situatie’. In de studies wordt beschreven dat gonorroe door antibioticaresistentie steeds moeilijker en soms bijna niet te bestrijden is.

Momenteel worden er maar drie potentiële geneesmiddelen voor gonorroe ontwikkeld, en er zijn nog geen garanties dat die zullen werken. De patiënten in kwestie hebben een gonorroestam waartegen de bekende antibiotica niet opgewassen zijn.

Jaarlijks lopen 78 miljoen mensen wereldwijd gonorroe op. Het kan worden overgebracht door besmetting via de genitaliën, de anus en de keel. Hoewel gonorroe in veel gevallen symptoomvrij is, kan de bacteriële infectieziekte leiden tot ontsteking van het kleine bekken, onvruchtbaarheid en buitenbaarmoedelijke zwangerschap. Gonorroe-patiënten lopen ook een groter risico op een hiv-besmetting.

[19 Juli 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)