contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 17/07/2017

› Beet van teek kan oorzaak zijn van vleesallergie

De schapenteek, de teek die het meest voorkomt in Nederland, kan naast de ziekte van Lyme ook een allergie voor rood vlees veroorzaken. Hoeveel Nederlanders last hebben van de allergie is niet bekend.

 

Personen die een tekenbeet opliepen, kunnen na het eten van vlees onder andere last krijgen van galbulten, jeuk, klachten aan de luchtwegen en maag- en darmklachten. In uitzonderlijke gevallen kunnen zich levensbedreigende allergische reacties voordoen. Het gaat om een ziektebeeld dat nog weinig bekend is: het alfa-gal syndroom. De allergische reacties worden niet opgelopen bij het eten van ‘wit’ vlees. Als een patiënt geen nieuwe tekenbeten oploopt, gaat de aandoening meestal vanzelf over. De vleesallergie ontstaat doordat de bijtende teek met zijn speeksel alfa-gal, dat hij heeft opgedaan bij een ander dier, inspuit bij de mens. Een specifiek medicijn tegen het syndroom is er niet.

[17 Juli 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)