contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 21/06/2017

› Uur krachttraining minder kans op diabetes

Minder dan een uur krachttraining per week verlaagt de kans op metabool syndroom, de voorloper van diabetes type 2. Dat blijkt uit onderzoek onder meer dan 7000 Amerikanen. De gunstige effecten zijn onafhankelijk van andere sportactiviteiten, zoals hardlopen of fietsen.

 

Uit het onderzoek kwam naar voren dat mensen die voldoen aan de richtlijnen voor krachttraining gemiddeld 17 procent minder kans hadden op het krijgen van metabool syndroom. Het gaat dan om twee of meer sessies per week. Een tot zestig minuten krachttraining per week gaf 29 procent minder kans. Het maakte daarbij niet uit of mensen de krachttraining alleen in het weekend deden of uitsmeerden over de gehele week. Een kleine hoeveelheid krachttraining heeft het meeste effect, concluderen de onderzoekers. Ze vinden dat twee keer een half uur krachttraining per week standaard tot de doktersadviezen mag behoren om de kans op het metabool syndroom te verkleinen.

De symptomen van het metabool syndroom zijn onder andere overgewicht, hoge bloeddruk en verhoogde bloedsuiker. Deze symptomen zijn een belangrijke veroorzaker van onder andere hart- en vaatziekten en diabetes type 2.

[21 Juni 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)