contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 20/06/2017

› Tijdig onderkennen van gevolgen bij MS kan levens redden

Er moet meer aandacht komen voor de gevolgen van multiple sclerose (MS), vind MS-Expertisecentrum Nieuw Unicum. Vroegtijdige diagnose maakt het namelijk mogelijk om de gevolgen van MS effectief te behandelen. Het MS-expertisecentrum deelt om die reden specialistische kennis over de behandeling van de gevolgen van MS met professionals.

 

Mensen met MS hebben vaak met elkaar samenhangende klachten als spasticiteit, pijn en extreme vermoeidheid. Bovendien zijn er problemen op het gebied van (ver)slikken, cognitie en stemming, communicatie, mobiliteit en darm- en blaaswerking. Tijdens de scholing kunnen onder andere huisartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, revalidatie-artsen en verpleegkundigen kennis opdoen met als doel de zorg te optimaliseren. Op Wereld MS dag, 31 mei, was de eerste MS-scholing. De ontwikkeling van de MS-scholing is mogelijk gemaakt door Sanofi Genzyme.

[20 Juni 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)