contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 30/05/2017

› Nederlanders positief over euthanasie

De mogelijkheden voor euthanasie wordt door een groot deel van de Nederlandse bevolking gesteund. Zo vindt 88 procent het goed dat er een euthanasiewet is en ruim driekwart kan zich voorstellen hier zelf ooit gebruik van te zullen maken. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid.

 

Meer dan de helft van de Nederlanders vindt dat mensen met dementie, een psychiatrische aandoening of ouderen met een ‘voltooid leven’ in bepaalde stadia in aanmerking zouden moeten kunnen komen voor euthanasie. Ruim 15 procent is hier tegen.

De laatste jaren is het aantal gevallen van hulp bij zelfdoding fors toegenomen. Afgelopen jaar overleden ruim zesduizend mensen door euthanasie, 557 meer vergeleken met een jaar eerder. In de meeste gevallen was kanker de oorzaak van het uitzichtloos en ondraaglijk lijden van patiënten.

Het dinsdag gepubliceerde onderzoek werd uitgevoerd door het VU medisch centrum , Erasmus MC, het Academisch Medisch Centrum, het Universitair Medisch Centrum Utrecht en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

[30 Mei 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)