contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 17/05/2017

› Vaker Ritalin om beter te presenteren

Het aantal studenten dat ADHD-medicatie gebruikt, zoals Ritalin, blijft stijgen. Een op de vier studenten slikt het om zich beter te kunnen concentreren tijdens het studeren. Dat blijkt uit een peiling van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM).

 

Ruim 400 studenten, met een hbo of universitaire studie, werden ondervraagd. Uit het rapport van het IVM blijkt dat de studenten methylfenidaat, de werkzame stof in de ADHD-medicijnen zoals Ritalin, gebruiken zonder dat zij dit zelf via een arts hebben gekregen. De studenten krijgen het medicijn via vrienden en studiegenoten en gebruiken het om hun studieprestaties te verbeteren. Ook tijdens het uitgaan is het populair.

Het IVM pleit voor een betere voorlichting over het middel en waarschuwt al langer voor de nadelige effecten van methylfenidaat. Eerder keurde het College Beoordeling Geneesmiddelen het gebruik van het middel niet goed. Het bijwerkingencentrum Lareb ontving bijna 1.200 meldingen van vaak ernstige bijwerkingen die mogelijk verband zouden hebben met het gebruik van het medicijn. Er waren meldingen van hart- en vaataandoeningen, depressie, angst, zelfmoordneigingen en slapeloosheid.

[17 Mei 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)