contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 10/05/2017

› Behandeling door huisarts schiet te kort bij depressie

Mensen met een depressie die behandeld worden door een huisarts, blijken hier weinig baat bij te hebben. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Amsterdam en de Rijksuniversiteit Groningen.

 

Onderzoekers zochten uit wat de effecten zijn van de behandelmethode van huisartsen die mensen begeleiden die al jaren met depressies kampen. Het onderzoek sluit aan op een eerdere studie uit 2007 waarin mensen met een depressie drie jaar gevolgd werden. Ruim zeven jaar later werden mensen opnieuw ondervraagd om de effecten van de afgelopen tien jaar in kaart te brengen.

Driekwart bleek minimaal één nieuwe depressie ontwikkeld te hebben na herstel van de eerste depressie. Ook hadden de meesten nog zes jaar last van klachten, terwijl zij slechts één jaar voldeden aan de diagnose depressie. Ruim vier van de vijf mensen met een depressie gebruikten antidepressiva gedurende 3,1 jaar, en bijna tweederde zocht professionele psychische hulp. De onderzoekers concluderen dat de behandeling van huisartsen te kort schiet. Mensen met een depressie hebben het meest baat bij cognitieve gedragstherapie, aldus de onderzoekers.

[10 Mei 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)