contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 25/04/2017

› Meniscusoperatie niet bewezen wel populair

Het aantal meniscusoperaties is in Nederland tussen 2005 en 2014 nauwelijks afgenomen, blijkt uit onderzoek van het Radboudumc. Dat is opmerkelijk, omdat het opereren van een gescheurde meniscus bij veertigplussers geen betere resultaten geeft dan niet-opereren.

 

Hoewel een gescheurde meniscus soms ook op jonge leeftijd voorkomt, is het toch vooral een probleem van de veertigplusser. Zo’n ‘degeneratieve’ meniscusscheur wordt vaak chirurgisch behandeld, maar internationaal onderzoek laat al jarenlang zien dat opereren geen betere effecten oplevert dan niet-opereren.

De afgelopen tien jaar nam het het aantal meniscusoperaties bij jongere personen af, maar bij veertigplussers is die afname veel minder sterk. Het aantal meniscusoperaties lijkt bij die groep op een vrij hoog niveau te blijven steken. Misschien komt dat door een beperkte verspreiding van de onderzoeksresultaten, maar ook een gebrekkige acceptatie kan een rol spelen, stellen de onderzoekers.

Het onderzoek van het Radboudumc had als doel om te onderzoeken of het inzicht dat wel opereren geen betere effecten oplevert heeft geleid tot een afname van meniscusoperaties.

[25 April 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)