contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 13/04/2017

› Mensen met autisme iets andere hersenen

Bij mensen met autisme lijkt het hersengebied waar empathische gevoelens worden opgewekt mogelijk zwakker. Met deze kennis kunnen nieuwe therapieën voor mensen met autisme worden ontwikkeld.

 

In een kleinschalig onderzoek van de Zwitserse technische universiteit ETH Zürich, werden 36 pubers gevolgd, waarvan er zestien autisme hadden. Via een MRI-scan werden zij gevolgd als ze een spel speelden waarbij ze een beloning konden winnen. Op willekeurige momenten veranderden de regels van het spel en verviel de beloning die ze verwachtten. Na iedere ronde vroegen de onderzoekers de deelnemers of ze de prijs hadden verwacht.

Na een onverwacht resultaat was er bij de niet-autistische deelnemers een duidelijke activiteit in het deel van het brein te zien waar cognitieve en emotionele eigenschappen samenkomen. Bij autistische deelnemers werd er in dat gebied beduidend minder activiteit waargenomen.

[13 April 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)