contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 12/04/2017

› Eigen vetweefsel speelt rol bij jojo-effect na afvallen

Vetweefsel in het eigen lichaam draagt sterk bij aan de kans om opnieuw aan te komen na een afvalpoging. Dat blijkt uit onderzoek van Edwin Mariman (hoogleraar Functionele Genetica aan de Universiteit Maastricht).

 

Tot wel tachtig procent van de mensen die met hulp van een streng dieet afvallen, komen daarna weer aan. Vaak zijn zij na een of twee jaar weer terug op hun oude gewicht. Om moedeloos van te worden - en het is niet eens echt je eigen ‘schuld’, blijkt uit onderzoek.

Het is al langer bekend dat bij mensen met overgewicht witte bloedcellen, de zogenoemde leukocyten, het vetweefsel binnendringen en een agressiever karakter krijgen. Na het afvallen zou de activiteit van deze witte bloedcellen weer moeten afnemen en bij sommige mensen gebeurt dat ook. Maar bij anderen blijft de activiteit van de witte bloedcellen in het vetweefsel hoog, ontdekten de onderzoekers. Deze mensen lopen een beduidend groter risico om weer in gewicht aan te komen. Hoe dit precies in elkaar steekt, moet vervolgonderzoek uitwijzen.

Het onderzoeksteam kwam hier achter door het vetweefsel van mensen die na het afvallen weer aankwamen te onderzoeken en analyseren.

[12 April 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)