contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 11/04/2017

Een op de vier mensen die een diagnose krijgt, wordt verrast door hun emoties. Dat blijkt uit onderzoek van Zilveren Kruis, uitgevoerd door Kantar Public (voormalig TNS NIPO).

 

Een diagnose kan een grote emotionele impact hebben, natuurlijk op de persoon zelf maar ook op zijn omgeving. Veelal worden patiënten overvallen door de emoties. Een mogelijke oorzaak is dat zowel de patiënt als de omgeving de ziekte nog niet kan of wil accepteren. Het is dan te confronterend. Het wordt aangeraden om de diagnose te delen met naasten. Dat draagt bij aan een betere verwerking en uiteindelijk een betere acceptatie. Een kleine twaalf procent vindt het zwaar om de diagnose te delen met naasten, maar bijna zestig procent voelt zich na het delen van de diagnose gerustgesteld. Het is belangrijk dat zowel de patiënt als de omgeving zich realiseren dat de diagnose een grote impact kan hebben.

[11 April 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)