contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 11/04/2017

› Draai veroudering terug

Niet veroudering vertragen, maar veroudering terugdraaien. Onderzoekers van het Erasmus MC vonden hier een manier voor. Ze deden onderzoek bij oude muizen en door een bepaalde stof werden de muizen fitter en vitaler. Hun organen gingen beter functioneren.

 

De onderzoekers gaven oude muizen het stofje proxofim, ontwikkeld door de onderzoekers van het Erasmus MC. De muizen gingen na drie weken twee tot drie keer zoveel rennen in hun loopwieltjes, hun orgaanfunctie verbeterde en na tien dagen nam de haargroei toe. Proxofim is een peptide dat de binding tussen twee eiwitten verstoort. Het maakt cellen die een rol spelen bij veroudering dood en zet de omliggende stamcellen aan om nieuw weefsel te maken. Het bleek geen nadelige bijeffecten op de gezondheid van de muizen te hebben, in tegenstelling tot stoffen die al bestaan.

De ontdekking kan volgens de onderzoekers helpen bij verdere onderzoeken naar hoe mensen gezonder oud kunnen worden en hoe we weer gezonder kunnen worden als we al kwalen hebben. Tevens lijkt het goed te werken tegen bepaalde uitbehandelde vormen van kanker en helpt het in de zoektocht naar therapieën daartegen. Verder onderzoek moet de veiligheid en werkzaamheid verder uitwijzen.

[11 April 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)