contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 06/04/2017

› Nieuw apparaat kan controle bij diabetici versnellen

Artsen krijgen in de toekomst mogelijk veel minder werk bij de standaardcontroles van diabetici , door een nieuw mobiel apparaat dat de taken voor een groot deel kan overnemen. Het apparaat werd bedacht door hoogleraar interne geneeskunde Eric Sijbrands van het Erasmus Medisch Centrum.

 

In het apparaat worden gegevens over de patiënt ingevoerd, zodat het de patiënt aan een vingerafdruk plus een code kan herkennen. Het apparaat stelt vervolgens vragen aan de patiënt, die kan antwoorden door onder meer bepaalde vlakken aan te raken.

Dit zogenoemde Diabetesstation kan zijn diensten ook aanbieden in acht tot tien verschillende talen. Ook is het geschikt voor mensen die niet kunnen lezen. Daarnaast kan het apparaat kleine onderzoekjes doen, zoals een bloeddrukmeting, een foto van het netvlies of een voetscan. Alle informatie wordt opgeslagen voor de behandelaar. Mocht er acute reden zijn tot zorg, dan kan het Diabetesstation ook alarm slaan bij de arts. Volgens de hoogleraar kan het apparaat in de toekomst misschien wel 70 procent van het werk schelen. Vanaf volgende maand wordt het apparaat getest in huisartsencentrum Gezond op Zuid in Rotterdam.

[06 April 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)