contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 05/04/2017

› Hersenscans bij depressie

Hersenscans zouden medisch specialisten kunnen helpen bij het vaststellen welke behandeling voor patiënten met depressie de beste keus is: therapie of medicatie in de vorm van antidepressiva. Dat blijkt uit onderzoek van Emory University.

 

Uit de MRI scans zou blijken dat de mate van functionele verbinding tussen het deel van de hersenen waar emoties verwerkt werden en drie andere delen van het brein gerelateerd waren aan de resultaten van de behandeling.

Blijkt uit de hersenscan dat iemand positieve verbindingen heeft tussen verschillende gedeelten van de hersenen, dan heeft diegene meer kans om te genezen door therapie. Mensen met depressie die negatieve of geen verbindingen in hun hersendelen hebben, zijn juist meer gebaat bij antidepressiva. Dat blijkt uit het onderzoek.

Twaalf weken lang werden 344 mensen met een depressie behandeld met antidepressiva of cognitieve gedragstherapie. Aan het begin van het onderzoek ondergingen de patiënten een MRI hersenscan, die vervolgens werd geanalyseerd om te zien of het resultaat van de medicatie of de therapie te wijten was aan de staat van de hersenen voorafgaand aan het onderzoek.

[05 April 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)