contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 29/03/2017

› Smarthone-apparaat herkent zikavirus

Een mobiel apparaat kan samen met een smartphone binnen een halfuur het zikavirus identificeren. Onderzoekers van Sandia National Laboratories ontwikkelden de gadget. Als deze aan een smartphone gekoppeld wordt, kan de diagnose worden gemaakt.

 

Dit gadget maakt het makkelijker om het zikavirus te identificeren, melden de onderzoekers. Nu kan dit alleen worden gedaan in een laboratorium, waar het dagen kan duren totdat er resultaten zijn. De benodigde apparatuur kan ook tienduizenden dollars kosten.

Het apparaat gebruikt een speciale technologie om delen van het DNA op te lichten, waarna een speciaal algoritme dit analyseert. Op basis van de opgelichte DNA-delen, kan worden bepaald of het zikavirus hierin aanwezig is. Volgens de makers weegt het nieuwe gadget minder dan een halve kilo en kost hij minder dan 100 dollar om te maken. Daarnaast gebruikt de gadget een ingebouwde accu, waardoor hij gemakkelijk onderweg gebruikt kan worden. De benodigde smartphone hoeft ook geen hoge specificaties te hebben.

[29 Maart 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)