contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 27/03/2017

› Kno-artsen vrezen versnelde toename aantal mensen met gehoorproblemen

Kno-artsen zijn bang dat er in de komende jaren een versnelde toename plaatsvindt van mensen met een gehoorprobleem. Ook kampen steeds meer jonge kinderen met een voorgoed beschadigd gehoor, merken specialisten.

 

De oortjes van mobiele telefoons, evenals koptelefoons, waarmee peuters en kleuters door hun ouders bij de televisie worden geparkeerd, maken heel wat tere binnenoortjes kapot, stellen kno-artse. Veel ouders hebben volgens hen niet door dat al die geluidsbelasting op hun kind - het leeft als het ware in een geluidsbox - stilaan bezig is het jonge kwetsbare oor te beschadigen. De Nationale Hoorstichting kondigde vrijdag, op World Hearing Day, aan dit jaar te willen inzetten op preventie bij kinderen, jongeren en volwassenen om gehoorschade op jonge leeftijd te voorkomen en om volwassenen met beginnend gehoorverlies te bewegen eerder hulpmiddelen in te schakelen.

Het VUmc in Amsterdam is al tien jaar bezig met een hooronderzoek. Daaruit bleek donderdag dat de meeste mensen met een gehoorbeschadiging rond hun vijftigste last krijgen van gehoorverlies. Op deze leeftijd staan mensen midden in het leven met werk en kinderen en kan een verminderde gehoorcapaciteit een grote impact op hun leven hebben. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie hebben 360 miljoen mensen wereldwijd last van dusdanig gehoorverlies dat het hen beperkt in het alledaagse leven.

[27 Maart 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)