contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 27/03/2017

› Jonge kinderen sterven door vervuiling

In totaal sterven jaarlijks 1,7 miljoen kinderen door een ongezonde leefomgeving, stelt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat is een kwart van de totale kindersterfte onder de vijf jaar. Het gaat dan bijvoorbeeld om vies drinkwater, luchtvervuiling, meeroken of slechte hygiëne.

 

Kinderen zijn kwetsbaar voor vervuilde lucht en vies water omdat hun organen, luchtwegen en immuunsysteem nog in ontwikkeling zijn. In het rapport schrijft de WHO dat de schade al kan worden aangericht bij baby's in de baarmoeder. Dit zet zich op latere leeftijd door als jonge kinderen, zowel binnen als buiten, worden blootgesteld aan een vervuilde omgeving. Op latere leeftijd verhoogt een vervuilde leefsituatie de risico's op een longontsteking, chronische ademhalingsziekten zoals astma, hart- en vaatziekten, beroertes en kanker, aldus het rapport. Volgens de WHO zullen een verbeterde waterkwaliteit en het gebruik van schonere brandstoffen de gezondheid enorm verbeteren.

[27 Maart 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)