contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 23/03/2017

› Zorg hart- en vaatziekte bij vrouw moet beter

De kennis over hart- en vaatziekten bij vrouwen moet snel verbeteren. Klachten van vrouwen zijn vaak anders dan bij mannen en worden nog steeds niet goed herkend, zodat de zorg achterblijft. De Hartstichting en het onderzoeksinstituut ZonMW willen de achterstand aan kennis en behandeling tegengaan. Ze steken een half miljoen euro in vijf nieuwe onderzoeken.

 

Jaarlijks sterven er ongeveer 40.000 mensen aan hart- en vaatziekten, iets meer vrouwen dan mannen. Met het geld kan meer onderzoek komen naar een verstijving van de hartspier, waardoor mensen snel buiten adem zijn bij inspanning zoals fietsen of traplopen. Vrouwen hebben daar meer last van dan mannen. Ook hebben vrouwen vaker problemen met de kleine bloedvaatjes in het hart.

Verder is er aandacht voor de werking en bijwerking van medicijnen op het vrouwenlichaam. Ook de rol van de overgang komt aan aan bod, omdat bij vrouwen het risico op hart- en vaatziekten stijgt sterk na deze periode.

[23 Maart 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)