contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 09/03/2017

› Oudere kost huisarts meer tijd

De huisarts heeft meer tijd nodig voor oudere patiënten. Het totaal aantal contacten met oudere patiënten is gelijk gebleven, maar de totale tijd die besteed wordt aan contacten met oudere patiënten is toegenomen in de afgelopen drie jaar. Dat blijkt uit onderzoek van Nivel, in opdracht van huisartsenvereniging LHV en het ministerie van VWS.

 

Voor patiënten van 85 jaar en ouder is er daarnaast een toename te zien in het aantal contacten met de huisarts voor ‘intensieve zorg’. Dit gaat om zorg aan terminale patiënten of voor patiënten met een hoge zogeheten ‘zorgzwaartepakketindicatie’ (zzp-indicatie). Deze toename in tijd voor de zorg voor oudere patiënten betekent voor een rekenpraktijk (1 fte) dat er per maand minimaal 2,5 uur extra tijd wordt besteed aan directe zorg voor ouderen.

Huisartsen geven aan dat ze steeds meer tijd kwijt zijn om ‘dingen te regelen’ rondom de zorg voor oudere patiënten, onder andere doordat huisartsen hiervoor met steeds meer partijen moeten samenwerken. Positief is dat huisartsen vinden dat ze sinds de veranderde maatregelen meer adequate zorg kunnen verlenen aan oudere patiënten.

Bij het onderzoek waren 213 huisartspraktijken betrokken.

[09 Maart 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)